İstanbul’da en iyi mantı nerede yenir?
İstanbul’da mantıyı, ev mantısı tadında yapan lezzet duraklarını sizler için keşfe çıktık. Gittik, gördük, yedik ve iddia ediyoruz. Burada yiyeceğiniz mantının tadı damağınızda kalacak!.Önce incecik hamuru açılır, sonra minik karecikler halinde kesilir, özel içi tek tek konulur ve her yörenin farklı kapama teknikleriyle kapatılarak pişirilir. Bu eşsiz lezzetin sizde müdavimiyseniz bu mekanlarda muhakkak mantı yemelisiniz.
Aşkana
İstanbul’un en nostaljik mantıcısı Aşkana, 1987 yılından beri ayakta kalabilmeyi başarmış mekanlardan. Menülerinde sadece mantı ve çiğ börek olan mekânın dekorasyonu ev samimiyetinde dizayn edilmiş. Aşkana isminin anlamı Tatarca mutfak demektir. Toplam 30-35 kişilik oturma kapasitesine sahip nezih mekânın, mantısı ve çiğ böreği oldukça lezzetli. Çiğ böreğin bir porsiyonunda 3 adet bulunuyor. Porsiyon mantılarında oldukça bol, mantının yanına aperatif isterseniz turşu ve salata veriyorlar. Aşkana’nın bir kötü özelliği var oda kredi kartı geçmemesi.